Poziv na sudjelovanje u projektu Vršnjačkog mentoriranja 2020.

Centar za cjeloživotno obrazovanje Odsjeka za povijest umjetnosti u Rijeci poziva učenike 3. i 4. razreda riječkih i županijskih srednjih škola i njihove nastavnike na sudjelovanje u 6. stručnom susretu vršnjačkog mentoritnja. S obzirom na specifične zdravstvene okolnosti ovogodišnji će se projekt većinski odvijati on-line. Sve zainteresirane molimo da se jave na email pkarkovic@uniri.hr. Veselimo… Continue reading Poziv na sudjelovanje u projektu Vršnjačkog mentoriranja 2020.

Poziv na Dan otvorenih vrata Filozofskog fakulteta – 24.1.2020.

Dan otvorenih vrata Filozofskog fakulteta u Rijeci održat će se 24.1.2020. predstavljanjem Fakulteta u 11.30 h te prezentiranjem svih studija i rada pojedinih odsjeka u nastavku dana. Na Odsjeku za povijest umjetnosti, na 4. katu, između 12 i 13.30 h biti će predstavljen program priprema za maturu iz likovne umjetnosti koje već drugu godinu organiziraju… Continue reading Poziv na Dan otvorenih vrata Filozofskog fakulteta – 24.1.2020.

„Prijatelji, poklon i pozdravljenje!“, 5. stručni skup vršnjačkog mentoriranja, Rab, 17.1.2020.

. Ovim inspirativnim riječima dobrodošlice Frana Krste Frankopana učenici Građevinske tehničke škole Rijeka obratili su se kolegama, učenicima, studentima i nastavnicima u izlaganju „Stari grad Zrinski i Crkva sv. Nikole u Kraljevici“ u sklopu 5. stručnog skupa vršnjačkog mentoriranja koji se 17. siječnja 2020. održao u OŠ Ivana Rabljanina u Rabu. Skup su otvorile učenice… Continue reading „Prijatelji, poklon i pozdravljenje!“, 5. stručni skup vršnjačkog mentoriranja, Rab, 17.1.2020.

Najava Stručnog skupa vršnjačkog mentoriranja Kako ‘čitati’ lokalnu kulturnu i umjetničku baštinu?

U petak 17. siječnja 2020. u OŠ Ivana Rabljanina Rab s početkom u 10.15 h održati će se 5. Stručni skup projekta vršnjačkog mentoriranja „Kako 'čitati' lokalnu kulturnu i umjetničku baštinu?“. U projektu, koji se odvijao između listopada 2019. i siječnja 2020., studenti 2. godine nastavničkog smjera diplomskog studija Povijesti umjetnosti Filozofskog fakulteta u Rijeci… Continue reading Najava Stručnog skupa vršnjačkog mentoriranja Kako ‘čitati’ lokalnu kulturnu i umjetničku baštinu?

Vršnjačko mentoriranje. Posjet učenika i studenata lokalitetu Claustra Alpium Iuliarum kod Prezida i Crkvi sv. Marije Svetogorske kod Gerova, 3.12.2019.

U utorak 3. prosinca 2019. u sklopu projekta vršnjačkog mentoriranja, studenti diplomskog studija povijesti umjetnosti s učenicima Srednje škole Čabar i asistenticom katedre za umjetnost starog i srednjeg vijeka P. Karković Takalić posjetili su ostatke kasnoantičkog obramenog sustava Claustra Alpium Iuliarum kod Prezida, lokalnu povijesnu zbirku i Crkvu sv. Marije Svetogorske kod Gerova. Po spomenicima… Continue reading Vršnjačko mentoriranje. Posjet učenika i studenata lokalitetu Claustra Alpium Iuliarum kod Prezida i Crkvi sv. Marije Svetogorske kod Gerova, 3.12.2019.

Če najdeš pravo prijateljstvo…

Studentima 2. godine diplomskog te 1. godine preddiplomskog studija povijesti umjetnosti FFRi zasigurno će u lijepom sjećanju ostati 11. travnja 2019. Tog dana su po arheološkim lokalitetima riječkoga Staroga grada proveli učenike 6. , 7. i 8. razreda OŠ Pećine, Rijeka i njihove goste, učenike OŠ Kidrićevo, Kidrićevo-Ptuj iz Slovenije. Za studente 2. godine vodstvo… Continue reading Če najdeš pravo prijateljstvo…

Održan 4. stručni skup projekta Vršnjačkog mentoriranja “Kako čitati lokalnu kulturnu i umjetničku baštinu?”

U ponedjeljak 21. siječnja 2019. održan je 4. stručni skup vršnjačkog mentoriranja "Kako čitati lokalnu kulturnu i umjetničku baštinu?" u organizaciji Centra za cjeloživotno obrazovanje Odsjeka za povijest umjetnosti, Građevinske tehničke škole Rijeka i Škole za primijenjenu umjetnost u Rijeci. Na skupu su rezultate svojih istraživanja iz lokalne kulturne i umjetničke baštine predstavili učenici 3.… Continue reading Održan 4. stručni skup projekta Vršnjačkog mentoriranja “Kako čitati lokalnu kulturnu i umjetničku baštinu?”

Nastavak uspješne suradnje sa Sveučilištem za 3. dob (UNIRi)

Jesenji ciklus predavanja Sveučilišta za 3. dob u Rijeci, počeo je izlaganjima na Filozofskom fakultetu u Rijeci i terenskom nastavom suradnice Odsjeka za povijest umjetnosti i Centra za cjeloživotno obrazovanje, Nikoline Belošević, na temu "Razvoj crkvenog svetišta od 400. do 1400.", s osvrtom na lokalne i regionalne primjere. Radi se o još jednoj u nizu… Continue reading Nastavak uspješne suradnje sa Sveučilištem za 3. dob (UNIRi)

10. skup muzejskih pedagoga Hrvatske

Na 10. skupu muzejskih pedagoga Hrvatske s međunarodnim sudjelovanjem, održanom od 07.-10.11.2018. u Makarskoj sudjelovali su dr. sc.Danko Dujmović, poslijedoktorand Odsjeka za povijest umjetnosti Filozofskog fakulteta u Rijeci i Marina Šafarić, studentica preddiplomskog studija povijesti umjetnosti. Kolegica Šafarić je usmenim izlaganjem predstavila edukativni program uz izložbu "Od Kapitolijske vučice do habsburškog orla. Biljezi rane riječke… Continue reading 10. skup muzejskih pedagoga Hrvatske

Što je zajedničko Aheološkom muzeju u Zagrebu, Giottu i Čazmi?

Zajednička je incijativa nastavnika Odsjeka za povijest umjetnosti, FFRi, Barbare Španjol-Pandelo, Danka Dujmovića i Palme Karković Takalić u organizaciji terenske nastave za studente 1. i 2. godine povijesti umjetnosti. U petak 16.11.2018. studenti 1. godine posjetili su, uz stručno vodstvo, prapovijesni, egipatski i antički postav Arheološkog muzeja u Zagrebu kao sastavni dio kolegija Umjetnost starog… Continue reading Što je zajedničko Aheološkom muzeju u Zagrebu, Giottu i Čazmi?