Održan 3. stručni skup projekta vršnjačkog mentoriranja Kako “čitati” lokalnu kulturnu i umjetničku baštinu?

U petak, 16. veljače 2018. održan je 3. stručni skup projekta vršnjačkog mentoriranja u organizaciji Centra za cjeloživotno obrazovanje Odsjeka za povijest umjetnosti u Rijeci, Građevinske tehničke škole Rijeka i Škole za primijenjenu umjetnost u Rijeci. U projektu naziva Kako 'čitati' lokalnu kulturnu i umjetničku baštinu? sudjelovali su učenici 3. i 4. razreda srednjih škola s područja… Continue reading Održan 3. stručni skup projekta vršnjačkog mentoriranja Kako “čitati” lokalnu kulturnu i umjetničku baštinu?

“Veze između antičke i srednjovjekovne umjetnosti. Primjeri ‘kontinuiteta’ i ‘diskontinuiteta’ s područja Istre, Primorja i Like, s posebnim osvrtom na ikonografiju”, predavanje Palme Karković Takalić, mag. archeol.

U četvrtak 8. veljače 2018. članica Katedre za umjetnost starog i srednjeg vijeka, Odsjeka za povijest umjetnosti u Rijeci, Palma Karković Takalić održala je predavanje naslova Veze između antičke i srednjovjekovne umjetnosti. Primjeri „kontinuiteta“ i „diskontinuiteta“ s područja Istre, Primorja i Like, s posebnim osvrtom na ikonografiju. Radi se o drugom u nizu izlaganja u sastavu… Continue reading “Veze između antičke i srednjovjekovne umjetnosti. Primjeri ‘kontinuiteta’ i ‘diskontinuiteta’ s područja Istre, Primorja i Like, s posebnim osvrtom na ikonografiju”, predavanje Palme Karković Takalić, mag. archeol.