Nastavak uspješne suradnje sa Sveučilištem za 3. dob (UNIRi)

Jesenji ciklus predavanja Sveučilišta za 3. dob u Rijeci, počeo je izlaganjima na Filozofskom fakultetu u Rijeci i terenskom nastavom suradnice Odsjeka za povijest umjetnosti i Centra za cjeloživotno obrazovanje, Nikoline Belošević, na temu "Razvoj crkvenog svetišta od 400. do 1400.", s osvrtom na lokalne i regionalne primjere. Radi se o još jednoj u nizu… Continue reading Nastavak uspješne suradnje sa Sveučilištem za 3. dob (UNIRi)

10. skup muzejskih pedagoga Hrvatske

Na 10. skupu muzejskih pedagoga Hrvatske s međunarodnim sudjelovanjem, održanom od 07.-10.11.2018. u Makarskoj sudjelovali su dr. sc.Danko Dujmović, poslijedoktorand Odsjeka za povijest umjetnosti Filozofskog fakulteta u Rijeci i Marina Šafarić, studentica preddiplomskog studija povijesti umjetnosti. Kolegica Šafarić je usmenim izlaganjem predstavila edukativni program uz izložbu "Od Kapitolijske vučice do habsburškog orla. Biljezi rane riječke… Continue reading 10. skup muzejskih pedagoga Hrvatske

Što je zajedničko Aheološkom muzeju u Zagrebu, Giottu i Čazmi?

Zajednička je incijativa nastavnika Odsjeka za povijest umjetnosti, FFRi, Barbare Španjol-Pandelo, Danka Dujmovića i Palme Karković Takalić u organizaciji terenske nastave za studente 1. i 2. godine povijesti umjetnosti. U petak 16.11.2018. studenti 1. godine posjetili su, uz stručno vodstvo, prapovijesni, egipatski i antički postav Arheološkog muzeja u Zagrebu kao sastavni dio kolegija Umjetnost starog… Continue reading Što je zajedničko Aheološkom muzeju u Zagrebu, Giottu i Čazmi?