Održan 4. stručni skup projekta Vršnjačkog mentoriranja “Kako čitati lokalnu kulturnu i umjetničku baštinu?”

U ponedjeljak 21. siječnja 2019. održan je 4. stručni skup vršnjačkog mentoriranja “Kako čitati lokalnu kulturnu i umjetničku baštinu?” u organizaciji Centra za cjeloživotno obrazovanje Odsjeka za povijest umjetnosti, Građevinske tehničke škole Rijeka i Škole za primijenjenu umjetnost u Rijeci. Na skupu su rezultate svojih istraživanja iz lokalne kulturne i umjetničke baštine predstavili učenici 3. i 4. razreda četiriju srednjih škola s područja Rijeke i dviju srednjih škola s područja Županije, a mentorirali su ih studenti 1. i 2. godine povijesti umjetnosti (nastavničkog smjera) Filozofskog fakulteta u Rijeci. 
U sklopu izlaganja predstavljen je i projekt “Pripreme za maturu iz likovne umjetnosti” kojega su osmislili i vode riječki studenti povijesti umjetnosti. Projekt i pripreme odvijati će se od veljače do travnja 2019. 
Zahvaljujući potpori Filozofskog fakulteta i Primorsko-goranske županije uspješno je realiziran još jedan (četvrti) ciklus ovog projekta, koji se odvijao između listopada 2018. i siječnja 2019. Uz sudionike, studente- mentore, učenike i njihove predmetne nastavnike, posebna zahvala za pomoć u organizaciji projekta ide i studentima 1. godine povijesti umjetnosti te Heleni Balaž, suradnici Centra za ikonografske studije Filozofskog fakulteta u Rijeci.

Iduće godine vidimo se na Rabu!

Program skupa možete naći ovdje.


 


Iduće godine vidimo se na Rabu!